Начало              Обекти              Партньори              Инвеститори             Контакти

Нова Европа - Банкя

Местоположение

Архитектурна концепция

Инвестиционно предложение

Накратко за Банкя

 

Проектът НОВА ЕВРОПА - БАНКЯ е на етап градоустройствени процедури.

 

Ако проявявате интерес към проекта, можете да го заявите, като ни изпратите email или се обадите на телефоните в нашия офис. Така ще си осигурите възможността да изберете най-удобната и подходяща за Вас къща веднага след приключване на работата на архитектите, когато изборът е най-голям.

 

За да заявите интерес, кликнете тук.

 

Накратко за Банкя

Банкя е разположена на 630 - 750 м. надморска височина. Природната среда е разнообразна и изключително красива. Климатът е умерено-континентален, със слабо планинско влияние и тонизиращо въздействие. Природата, лечебните свойства на минералните води, балнеосанаториумите с висококвалифицирани медицински специалисти определят развитието на Банкя като престижен национален и международен курорт и екологичен резерват на София.

Една от тайните на чудния климат са "горният" и "долният" вятър, които освежават въздуха, сменяйки посоката си няколко пъти на ден. Лятото е свежо, есента е топла и слънчева, а зимата - умерено студена. Тези климатични условия са благоприятни както за лечение, така и за обща профилактика и укрепване на организма през цялата година.

От единно находище бликат няколко естествени и сондажни хидротермални източника с температура на водата 24-37°С. Термалните води са с ниска минерализация, хидро-карбонатно-сулфатно-натриеви, с ниска водна твърдост, бистри, без цвят и мирис, с много приятни питейно-вкусови качества. Тук се бутилира известната минерална вода "Банкя".

Градът е национален център за укрепване и закаляване на организма, рехабилитация на болни от сърдечно-съдови и белодробни заболявания, разстройства на нервната система, проблеми в опорно двигателния апарат и метаболизма.